apec2012.ru
Магия любви, привороты, отвороты, заговоры, приметы, фен-шуй, значение имени, отношения, психология, гадания, таро, руны и многое другое.

Акафист николаю чудотворцу 40 дней — читать и слушать онлайн

Содержание

Молитва Николаю Чудотворцу, читаемая 40 дней – настоящий приток сил и невероятная поддержка для молящегося. Обычай читать акафист уже давно существует и известен многим верующим.

Невозможно перечислить все благие деяния Николая Чудотворца, нужно лишь постоянно в это верить.

Акафист, читаемый 40 дней, поможет разобраться в себе, натолкнет на верное решение насущных проблем. Те, кто не знает, как правильно дома читать акафист в течение 40 дней, должны прислушаться.

Данная цифра обозначена не случайно. Число 40 связано в православии и совершенством и полнотой души.

Взяв в руки Библию, каждый поймет, что цифра встречается очень часто. Например, Великий поток длился 40 дней и ночей, Моисей был на горе Синай ровно 40 дней,

Давид и Соломон правили по 40 лет. В молитве нет ничего случайного.

Согласно Новому Завету, Иисус Христос пробыл в пустыне перед проповедью ровно сорок дней.

На вопрос, почему акафист Николаю Чудотворцу читают 40 дней, ответ дан.

В каких случаях и для чего читают акафист Николаю Чудотворцу?

Стоит помнить каждому молящемуся, что это не ритуал и не магия. Это уважение ко Всевышнему, вера в Него, общение с Ним. Вот в каких случаях необходимо читать акафист:

  • обретение семьи, любимого человека;
  • помощь в решении вопросов, связанных с квартирой;
  • при потере родного человека;
  • при болезнях о скорейшем выздоровлении;
  • при сильных терзаниях, стрессах и душевных болях;
  • помощь в решении вопросов, связанных с новым местом работы;
  • при плохом финансовом положении.

Те молящиеся, кто соблюдает чтение молитвы Господу Богу и Святому Николаю ровно столько, сколько указано, утверждают, что Всевышний не только помогает, но и ведет их. Вот зачем акафист обычно читают на протяжении 40 дней.

Каждому стоит верить в то, что божественная сила есть на свете, ибо только к тем является Господь, кто умеет ждать.

Это покровитель тех, кто путешествует и находится в дороге далеко от дома, защитник сирот, детей и всех заключенных. Николай Угодник при жизни и после смерти всегда видел смысл мира в том, чтобы верить и служить Господу Богу.

Люди, попавшие в беду, которым необходима помощь Бога, немощные и беззащитные всегда могли обратиться с молитвой к Святому.

Еще при жизни Николай был признан очень милосердным, добрым и чудесным человеком. Таковым он считается и по сей день, так как при любой молитве к нему помогает верующим.

Многие люди нередко беседовали с Николаем, утешали себя, не зная, как выглядит образ Чудотворца на иконе. А по приходу в церковь, удивлялись, что представляли себе того самого человека, чей образ изображен на иконе.

Это не просто чудо, а самое настоящее общение Николая с теми, кто в него верит.

Святитель Николай стал великим Угодником Божьим. Он спасал от ужасного голода огромные города, помогал тем, кто тяжело болен, вызволял тех, кто незаконно наказан, спасал тонущих людей и всегда примирял ненавистны друг другу врагов.

Однажды Святой Николай, еще будучи при жизни, воскресил упавшего и разбившегося насмерть с высокой мачты матроса. Бездыханное тело спустя время подало признаки жизни.

Господь Бог возложил на Николая Чудотворца божественную миссию для всего мира грешного – стать сподвижником и любить всех людей на белом свете: злых и добрых, жадных и щедрых.

О подвигах Николая можно говорить много, ведь до самой своей смерти Святой всегда помогал людям и поддерживал их. Святой Угодник вселил народу веру в самое лучшее, боролся с язычеством, никогда не ошибался в выборе верного и достойного пути.

Николай прожил очень длинную, интересную и долгую жизнь, а после смерти Угодника тело осталось нетленным.

В Италии, в городе Бари, можно увидеть мощи Николая, которые сохранились по сегодняшний день. Самое главное и незабываемое чудо, которое часто наблюдают верующие и постоянно удивляются этому явлению, это мироточащие иконы Николая.

В любой церкви можно заметить это удивительное и странное явление, даже несмотря на то, что иконы могут быть написаны на разной поверхности любыми красками. На всех святых образах появляются маслянистые пятна невероятного благоухания.

Многие утверждают, что так Николай Угодник общается с теми, кто пришел ему помолиться и попросить помощи. Еще ни один ученый не смог объяснить сей факт, но то, что это чудо – бесспорно.

Возбранный Чудотворче и изрядный угодниче Христов, миру всему источаяй многоценное милости миро, и неисчерпаемое чудес море, восхваляю тя любовию, Святителю Николае: ты же яко имеяй дерзновение ко Господу, от всяких мя бед свободи, да зову ти: Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Ангела образом, земнаго суща естеством, яви тебе всея твари Создатель; благоплодную бо доброту души твоея провидев, преблаженне Николае, научи всех вопити тебе сице: Радуйся, от утробы матерния очищенный; радуйся, даже до конца освященный. Радуйся, рождением своим родителей удививый; радуйся, силу душевную абие по рождестве явивый.

Радуйся, саде земли обетования; радуйся, цвете Божественнаго саждения.

Радуйся, лозо добродетельная винограда Христова; радуйся, древо чудоточное рая Иисусова. Радуйся, крине райскаго прозябения; радуйся, миро Христова благоухания.

Радуйся, яко тобою отгонится рыдание; радуйся, яко тобою приносится радование. Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Видяще твоих мир излияние, Богомудре, просвещаемся душами и телесы, дивнаго тя мироточца живоносна, Николае, разумеюще: чудесы бо яко водами, благодатию Божиею изливающимися, напаяеши верно вопиющих к Богу: Аллилуия.

Разум неуразуменный вразумляя о Святей Троице, был еси в Никеи со святыми отцы поборник исповедания Православныя веры: равна бо Отцу Сына исповедал еси, соприсносущна и сопрестольна, Ариа же безумнаго обличил еси. Сего ради вернии научишася воспевати тебе: Радуйся, великий благочестия столпе; радуйся, верных прибежища граде.

Радуйся, твердое Православия укрепление; радуйся, честное Пресвятыя Троицы носило и похваление. Радуйся, Отцу равночестна Сына проповедавый; радуйся, Ариа возбесившагося от Собора святых отгнавый.

Радуйся, отче, отцев славная красото; радуйся, всех богомудрых премудрая доброто.

Радуйся, огненная словеса испущаяй; радуйся, добре стадо свое наставляяй. Радуйся, яко тобою вера утверждается; радуйся, яко тобою ересь низлагается.

Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Силою, данною ти свыше, слезу всяку отъял еси от лица люте страждущих, богоносе отче Николае: алчущим бо явился еси кормитель, в пучине морстей сущим изрядный правитель, недугующим исцеление и всем всяк помощник показался еси, вопиющим Богу: Аллилуия.

Имеяше воистинну, отче Николае, с небесе песнь тебе воспеваема быти, а не от земли: како бо кто от человек возможет твоея святыни величия проповедати? Но мы, любовию твоею побеждаеми, вопием ти сице: Радуйся, образе агнцев и пастырей; радуйся, святое очистилище нравов.

Радуйся, добродетелей великих вместилище; радуйся, святыни чистое и честное жилище.

Радуйся, светильниче всесветлый и вселюбимый; радуйся, свете златозарный и непорочный. Радуйся, достойный Ангелов собеседниче; радуйся, добрый человеков наставниче.

Радуйся, правило веры благочестивыя; радуйся, образе кротости духовныя. Радуйся, яко тобою от страстей телесных избавляемся; радуйся, яко тобою сладостей духовных исполняемся.

Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Буря недоумения смущает ми ум, како достойно есть пети чудеса твоя, блаженне Николае; никтоже бо может я исчести, аще бы и многи языки имел и глаголати восхотел; но мы дивно Богу, в тебе прославляющемуся, дерзаем воспевати: Аллилуия.

Слышаша, богомудре Николае, ближнии и дальнии величие чудес твоих, яко по воздуху легкими благодатными крилами навыкл еси сущих в бедах предваряти, скоро от тех избавляя всех, вопиющих к тебе таковая: Радуйся, избавление от печали; радуйся, подаяние благодати. Радуйся, нечаемых зол прогонителю; радуйся, желаемых благих насадителю.

Радуйся, скорый утешителю в беде сущих; радуйся, страшный наказателю обидящих.

Радуйся, чудес пучино, Богом излиянная; радуйся, закона Христова скрижали Богом писанныя. Радуйся, крепкое падающих возведение; радуйся, право стоящих утверждение.

Радуйся, яко тобою всякая лесть обнажается; радуйся, яко тобою всякая истина сбывается. Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Боготечная звезда явился еси, наставляя по морю плавающих люте, имже смерть предстояше вскоре иногда, аще не бы ты предстал еси призывающим тя в помощь, Чудотворче святый Николае; уже бо нестыдно бесом летающим и погрузити корабли хотящим запретив, отгнал еси их, верныя же научил еси спасающему тобою Богу взывати: Аллилуия.

Видеша отроковицы, на брак скверный нищеты ради уготованныя, великое твое к нищим милосердие, преблаженне отче Николае, егда старцу родителю их нощию узельцы три злата таяся подал еси, самаго со дщерьми избавляя от падения греховнаго. Того ради слышиши от всех сице: Радуйся, милости превеликия сокровище; радуйся, промышления о людех приятелище.

Радуйся, пище и отрадо к тебе прибегающих; радуйся, хлебе неснедаемый алчущих.

Радуйся, богатство, бедне живущим на земли Богом данное; радуйся, воздвижение скорое убогих. Радуйся, быстрое нищих услышание; радуйся, скорбящих приятное попечение.

Радуйся, триех дев непорочный невестителю; радуйся, чистоты усердный хранителю.

Радуйся, ненадежных надеяние; радуйся, всего мира наслаждение. Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Проповедует мир весь тебе, преблаженне Николае, скораго в бедах заступника, яко многажды во едином часе по земли путешествующим и по морю плавающим, предваряя, пособствуеши, купно всех от злых сохраняя, вопиющих к Богу: Аллилуия.

Возсиял еси свет животный, избавление нося воеводам, неправедную смерть прияти имущим, тебе, добрый пастырю Николае, призывающим, егда вскоре явлься во сне цареви, устрашил еси его, сих же неврежденных отпустити повелел еси. Сего ради с ними купно и мы благодарственно вопием ти: Радуйся, усердно призывающим тя помогаяй; радуйся, от неправеднаго убиения избавляяй.

Радуйся, от лестныя сохраняяй клеветы; радуйся, неправедныя разрушаяй советы.

Радуйся, растерзаяй лжу яко паучину; радуйся, возношаяй славно истину. Радуйся, неповинных от уз разрешение; радуйся, и мертвецев оживление.

Радуйся, проявителю правды; радуйся, помрачителю неправды.

Радуйся, яко тобою неповиннии избавлени от меча; радуйся, яко тобою насладишася света. Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Хотя богохульное еретическое отгнати злосмрадие, миро воистинну благовонное, таинственное явился еси, Николае: люди мирейския упасл еси и весь мир своим благодатным миром исполнил еси. И от нас убо богомерзкое греховное злосмрадие отжени, да благоприятно Богу вопием: Аллилуия.

Новаго тя Ноя, наставника ковчега спасительнаго разумеем, отче святый Николае, бурю всех лютых разгоняющаго направлением своим, тишину же Божественную приносящаго вопиющим таковая: Радуйся, обуреваемых тихое пристанище; радуйся, утопающих известное хранилище. Радуйся, плавающих посреде пучин добрый кормчий; радуйся, треволнения морская уставляющий.

Радуйся, превождение сущих в вихрех; радуйся, согреяние сущих во мразех. Радуйся, сияние, скорбный мрак разгоняющее; радуйся, светило, вся концы земли просвещающее.

Радуйся, от бездны греховныя человеки избавляяй; радуйся, в бездну адскую сатану ввергаяй. Радуйся, яко тобою дерзновенно бездну милосердия Божия призываем; радуйся, яко тобою от потопа гнева избавльшеся, мир с Богом обретаем.

Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Странное чудо является притекающим к тебе, блаженне Николае, священная твоя церковь: в ней бо и малое моление приносяще, велиих недугов приемлем исцеление, аще токмо по Бозе упование на тя возложим, верно вопиюще: Аллилуия.

Весь еси всем воистинну помощник, богоносе Николае, и собрал еси вкупе вся прибегающия к тебе, яко свободитель, питатель и врач скорый всем земным, на похвалу всех воздвизая вопити к тебе сице: Радуйся, всяких исцелений источниче; радуйся, люте страждущим помощниче. Радуйся, заре, сияющая в нощи греховней блуждающим; радуйся, росо неботочная в знои трудов сущим.

Радуйся, подаваяй требующим благостроение; радуйся, уготовляяй просящим изобилие. Радуйся, многажды прошение предваряяй; радуйся, старым сединам силу обновляяй.

Радуйся, многих заблуждших от пути истиннаго обличителю; радуйся, таин Божиих верный служителю. Радуйся, яко тобою зависть попираем; радуйся, яко тобою благонравное житие исправляем.

Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Всякия утоли болезни, великий наш заступниче Николае, растворяя благодатная врачевания, услаждающая души наша, сердца же веселящая всех усердно к помощи твоей притекающих, Богу же вопиющих: Аллилуия.

Ветия суемудренныя нечестивых видим тобою посрамленныя, богомудре отче Николае: Ариа бо хульника, разделяюща Божество, и Савеллия, смешающа Святую Троицу, препрел, нас же во Православии укрепил еси. Сего ради вопием ти сице: Радуйся, щите, защищаяй благочестие; радуйся, мечу, посецаяй злочестие.

Радуйся, учителю Божественных велений; радуйся, губителю богопротивных учений. Радуйся, лествице, Богом утвержденная, еюже восходим к небеси; радуйся, покрове, Богом зданный, имже покрываются мнози.

Радуйся, немудрых умудривый твоими словесы; радуйся, ленивых подвигнувый твоими нравы. Радуйся, светлосте заповедей Божиих неугасимая; радуйся, луче оправданий Господних пресветлая.

Радуйся, яко учением твоим сокрушаются еретическия главы; радуйся, яко тобою вернии сподобляются славы.

Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Спасти хотя душу, плоть твою духови покорил еси воистинну, отче наш Николае, молчаньми бо прежде и бореньми с помыслы, деянию богомыслие приложил еси, богомыслием же разум совершен стяжал еси, имже дерзновенно с Богом и Ангелы беседовал еси, всегда вопиющи: Аллилуия.

Стена еси похваляющим, преблаженне, чудеса твоя и всем к заступлению твоему прибегающим; темже и нас, в добродетели убогих, от нищеты, напасти, недугов и нужд различных свобождай, вопиющих ти с любовию таковая: Радуйся, от убожества вечнаго изымаяй; радуйся, богатство нетленное подаваяй. Радуйся, брашно негиблющее алчущим правды; радуйся, питие неисчерпаемое жаждущим жизни.

Радуйся, от мятежа и брани соблюдаяй; радуйся, от уз и пленения свобождаяй.

Радуйся, преславный в бедах заступниче; радуйся, превеликий в напастех защитниче. Радуйся, многих от погибели исхитивый; радуйся, безчисленных неврежденно сохранивый.

Радуйся, яко тобою лютыя смерти грешнии избегают; радуйся, яко тобою жизнь вечную кающиися получают. Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Пение Пресвятей Троице паче иных принесл еси, преблаженне Николае, умом, словом и делом: многим бо испытанием правоверная повеления уяснил еси, верою, надеждою и любовию наставляя нас в Троице Единому Богу воспевати: Аллилуия.

Светозарную лучу во мраце жития сущим неугасимую видим тя, Богом избранне отче Николае: с невещественными бо ангельскими светы беседуеши о несозданном Троическом Свете, верных же души просвещаеши, вопиющих ти таковая: Радуйся, озарение Трисолнечнаго Света; радуйся, деннице незаходимаго Солнца. Радуйся, свеще, Божественным пламенем возжженная; радуйся, яко угасил еси бесовский пламень нечестия.

Радуйся, светлое правоверия проповедание; радуйся, доброзрачное света евангельскаго сияние.

Радуйся, молние, ереси пожигающая; радуйся, громе, устрашающий соблазняющия. Радуйся, истиннаго научителю разума; радуйся, таинственнаго изъявителю ума.

Радуйся, яко тобою попрася поклонение твари; радуйся, яко тобою научихомся поклонятися Творцу в Троице.

Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Благодать, данную ти от Бога, сведущии, радующеся твою память празднуем по долгу, преславный отче Николае, и к чудному заступлению твоему вседушно притекаем; преславных же твоих деяний, яко песка морскаго и множества звезднаго исчести не могуще, недоумением объяти бывше, вопием к Богу: Аллилуия.

Поюще твоя чудеса, восхваляем тя, всехвальне Николае: в тебе бо Бог, в Троице прославляемый, дивно прославися. Но аще и попремногу составленныя от души псалмы и песни приносим ти, Чудотворче святый, ничтоже творим равно дарованию чудес твоих, имже удивляющеся, вопием к тебе таковая: Радуйся, Царя царствующих и Господа господствующих служителю; радуйся, служителей Его небесных сожителю.

Радуйся, людем верным поможение; радуйся, рода христианскаго возвышение.

Радуйся, победы тезоименитый; радуйся, венценосче нарочитый. Радуйся, всех добродетелей зерцало; радуйся, всех притекающих к тебе крепкое забрало.

Радуйся, по Бозе и Богородице все наше упование; радуйся, телес наших здравие и душ спасение. Радуйся, яко тобою от вечныя смерти свобождаемся; радуйся, яко тобою безконечныя жизни сподобляемся.

Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

О пресвятый и пречудный отче Николае, утешение всех скорбящих, нынешнее наше приими приношение и от геенны избавитися нам Господа умоли богоприятным твоим ходатайством, да с тобою воспеваем: Аллилуия.

(Этот кондак читается трижды)

Ангела образом, земнаго суща естеством, яви тебе всея твари Создатель; благоплодную бо доброту души твоея провидев, преблаженне Николае, научи всех вопити тебе сице: Радуйся, от утробы матерния очищенный; радуйся, даже до конца освященный. Радуйся, рождением своим родителей удививый; радуйся, силу душевную абие по рождестве явивый.

Радуйся, саде земли обетования; радуйся, цвете Божественнаго саждения. Радуйся, лозо добродетельная винограда Христова; радуйся, древо чудоточное рая Иисусова.

Радуйся, крине райскаго прозябения; радуйся, миро Христова благоухания.

Радуйся, яко тобою отгонится рыдание; радуйся, яко тобою приносится радование. Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Возбранный Чудотворче и изрядный угодниче Христов, миру всему источаяй многоценное милости миро, и неисчерпаемое чудес море, восхваляю тя любовию, Святителю Николае: ты же яко имеяй дерзновение ко Господу, от всяких мя бед свободи, да зову ти: Радуйся, Николае, великий Чудотворче.

Основные моменты, как правильно читать верующему акафист в течение 40 дней

Первое, что стоит запомнить, перед чтением молитвы Николаю Угоднику необходимо сходить в церковь и взять у Батюшки благословение на читку акафиста. 40 дней – долгий промежуток, который важно выдержать и не нарушать.

Верующим важно помнить, что вынуждать себя на чтение молитвы нельзя.

Благословение вселяет духовную поддержку и помогает в течение всего времени, пока из уст верующего слышан Господу Богу акафист. Эта молитва должна произноситься с полной верой во Всевышнего.

Результат после читки не заставляет себя ждать, а душевное состояние улучшается.

Верующий чувствует нерушимую связь с Николаем Чудотворцем.

Акафист может позволить всем и каждому, кто его читает, почувствовать Бога внутри себя, поговорить с ним, задать волнующие вопросы, прикоснуться к иному, возрадоваться, ощутить смысл жизни, решить внутренние проблемы и принять верное решение. Верующим на заметку: если душа не просит молитв и хочется отложить действие на потом – не нужно вынуждать себя просить у Господа Бога помощи.

Вот как необходимо читать дома акафист Святому Николаю Чудотворцу. Верующему стоит помнить, что любая молитва должна исходить от сердца из глубины души.

Произносить каждую фразу важно с любовью ко Всевышнему. Акафист можно петь, как это делают в церкви, можно читать.

Время дня и ночи для молитвы не ограничены.

Акафист – это прекрасное Божье творение, общение с Высшим миром, глубокий смысл и спасение собственной души.

  • Молитва Николаю Чудотворцу изменяющая судьбу за 40 дней
  • Молитва Николаю Чудотворцу о помощи в работе, деньгах, здоровье — здесь
  • Молитва Николаю Чудотворцу о замужестве дочери — https://bogolub.info/molitva-nikolayu-chudotvorcu-o-zamuzhestve-docheri/

Слушать Акафист Николаю Чудотворцу с текстом

Комментарии закрыты.